Recente Tweets
competitie nieuws
Competities

Wederom promotie voor ’t Boulende Schaep

 

 

 

’t Boulende Schaep heeft het prima gedaan in de zaterdagmiddag competitie. Nadat het eerste team al wist te promoveren naar de eerste klasse in de wintercompetitie heeft de groep dat nu ook bereikt in de zomercompetitie.

Op de laatste speeldag wisten de spelers, door de winst van Gouda op Nieuwerkerk, de eerste plaats te pakken na winst op Nederlek. Het team bestaande uit Anton den Boer, Gertjan Fok, John den Hartog, Bert Mulder en vaste vervanger Frans Koppe verloren slechts eenmaal. Dit was genoeg om kampioen in de tweede klasse te worden waardoor ze volgend jaar in de eerste klasse mogen uitkomen.

Naast dit team deden er nog twee andere teams mee. Team 2, met onder andere Han van Hattum, Nellie Haksteen, Jan Meerkerk en Anneke Kreukniet, had op de laatste dag nog alle kansen om ook te promoveren. Echter er werd net verloren waardoor dit niet lukte. Wel wisten zij zich te handhaven in de vierde klasse.

 

 

 

 

Het derde team deed voor het eerst mee. Met moeder en dochter Ursula van Ham, Yvonne Mommaas en de nestor van het team, Peter Springeling, was ervaring opdoen het belangrijkste. Maar zoals altijd kan een bal raar rollen. Na twee speeldagen stonden ze tweede en deze plaats hebben zij heel knap vast kunnen houden. Hiermee hebben ze directe promotie naar de vierde klasse afgedwongen.

 

 

De goede resultaten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Getraind wordt niet alleen met de ‘eigen’ trainer maar ook met topspeler en bondscoach van Zweden, Jack Schillimans. Dat jeu de boules alleen een sport is voor ouderen, is allang verleden tijd. Nu de zomer eraan komt beginnen de toernooien weer. Bij ’t Boulende Schaep is dat de Dordts open op 21 juni. Een toernooi waar teams uit heel Nederland en België aan mee doen.

Eindstand 2de klasse