Recente Tweets
Historie

27 april 1980
De broers Springeling met hun echtgenotes hadden het plan Jeu de boules in Dordrecht te introduceren.
In het Wantijpark waren zij aanwezig om belangstellenden een balletje te laten gooien, waarbij tevens de vraag werd gesteld of men interesse had om een club op te richten.

19 mei 1980
Drie weken daarna was het zover. Er waren 14 mensen (waaronder Astor Spiering , Harry Zwijnenburg , Arie Mol ,en Leni van der Waal) aanwezig in een zaaltje in de Grote Kerksbuurt en de oprichting van 't Boulende Schaep was een feit.Ter plaatse werd ook een bestuur gekozen, waarvan Astor Spiering voorzitter werd.

waarom "SCHAEP " ?? zie : Schapenkoppen
De ingang van het Wantijpark werd ons "speelterrein".Na een poosje werden er statieven met bouwlampen aangeschaft, zodat we ook 's avonds konden spelen. Het toenmalige G.E.B. zorgde voor een meterkast bij de ingang van het park en de verlichting kon in een loods van de gemeente "gestald" worden.Dat was sjouwen dus!

4 september 1981
De statuten werden bij de notaris vastgelegd en de club kon zich aanmelden bij de NJBB. (Nederlandse Jeu de Boules Bond)
Hierna ontstond al snel de wens om toernooien te organiseren.Er zijn er vele geweest in het verlaagde park met de fonteinen. Werkelijk een schitterende locatie!
Eén van de mooiste was het Mosseltoernooi met zo'n 150 deelnemers. Uit alle delen van Nederland kwam men hier op af.Maar vraag niet wat een werk hieraan vooraf ging. Er kwamen caravans van de leden aan te pas als "wedstrijdhok" en "consumptietent".Schragen met bladen als tafels.Stroom werd betrokken van een ons goed gezinde bewoner aldaar.

De leden wilden graag ook na de zomer kunnen spelen, want als het weer te slecht was, zag je elkaar niet en was het clubverband zoek. Er werd dus uitgekeken naar een overdekte speelruimte, maar dat was geen eenvoudige opdracht.Totdat zich de mogelijkheid voordeed om het gebouw(tje), dat we nu nog bezitten en dienst doet als kantine, over te nemen van een scoutinggroep. (1984-1985)

Vanaf die tijd hadden we een plek om te schuilen voor regen en wind, prachtige boulebanen in een schitterend stukje natuur,bekend onder de inspirerende naam Jeugddorp, van oudsher de lokatie van meerdere (jeugd)verenigingen. Maar we hadden toen nog geen ruimte om ook overdekt te boulen.

1986-1987
Toch kregen we die kans, want we konden twee houten gebouwen krijgen (!!) die bij het Weizigtpark stonden maar wel zelf afbreken, vervoeren en puinvrij opleveren.
Met hulp van de leden van een bevriende boules-vereniging in Breda kregen we het voor elkaar! Maar niet alles zat mee, want toen de ondermuurtjes en de zijwanden stonden, zorgde een herfststorm ervoor dat zo'n beetje alles wat hout was, weer plat lag.
Uiteindelijk is het toch voor elkaar gekomen en sinds die tijd beschikt 't Boulende Schaep' over een heus Boulodrome (als één van de eerste vereningen in Nederland) Op sportief gebied behaalde een triplette van 't Boulende Schaep' enkele jaren later een fantastisch resultaat!
Harko Verhagen, Anton Heunen, en Joop Pols werden Nederlands kampioen!!!

In 2010 hebben we ons 30 jarig jubileum gevierd, met gezellige feesten, toernooien én acties om geld in te zamelen voor een nieuw dak op het Boulodrome. Ons motto dat jaar: "Help de schaepjes ONDER het droge!"